Evergem ondergaat grootschalig onthardingsproject: betonnen fietspaden in Kluizen worden heringericht

Op 18 december 2023, over deze onderwerpen: Groen & Natuur

In Kluizen is de gemeente Evergem gestart met haar eerste grootschalige onthardingsproject. Langs de Hoogstraat, tussen de Oude Burggrave en de R4, werd 1.345 vierkante meter betonnen fietspad weggehaald. Het kruispunt van de Hoogstraat met de R4 is al geruime tijd gesloten om veiligheidsredenen.

Josse Verdegem, schepen van milieu en groen, legt uit: "Met verminderd verkeer zijn de fietspaden overbodig geworden. Het project verbetert niet alleen de fietsroute naar de F40, maar biedt ook veiligere oversteken richting het Kluizendok-industriegebied dankzij de Zandekenbrug." In de bebouwde zone worden de voormalige fietspaden omgezet in parkeerstroken of opritten. Verdegem benadrukt dat "auto's niet langer op de rijbaan mogen parkeren, maar op de gelijkgrondse berm. Nog deze winter planten we linden aan." Vergelijkbare onthardingswerken zijn ook gaande in Ertvelde, in delen van de Guldensporenlaan en Vaarstraat-West.

Verdegem voegt toe: "Dit onthardingsproject draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid, maar ook aan een groenere leefomgeving."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is