De blauwe zone in Evergem : N-VA zorgt voor een doorbraak !!

Op 9 juli 2013

De blauwe zone in Evergem : N-VA zorgt voor een doorbraak !!

Bij een enquête in de krant vorige zomer bleek dat de grootste bekommernis van de Evergemnaar het tekort aan parkeerplaatsen in Evergem centrum was. Het niet handhaven van de blauwe zone , ingevoerd 2 legislaturen geleden, lag aan de basis van dit probleem.

Schepen van lokale economie Kathleen Depoorter en bestuurslid van N-VA Benita Verhegge maakten er een prioriteit van om deze noodkreet van de burgers een antwoord te bieden.

In januari werd een eerste vergadering belegd met de Unizo leden van Evergem, het werd de eerste van vele vergaderingen waar overlegd werd met alle belangengroepen in de gemeente.

Op de gemeenteraad in juni kon de nieuwe afbakening van de blauwe zone ter stemming voorgelegd worden .Met de felicitaties van de oppositie werd de blauwe zone goedgekeurd!

Dat N-VA de verandering brengt is in dit dossier meer dan duidelijk .Dit is DENKEN,DURVEN,DOEN !

De nieuwe blauwe zone ziet er als volgt uit:

Het Dorpsplein

Hoeksken

Eindeken, vanaf het kruispunt met de Ommegangstraat tot aan het Dorpsplein

Kapellestraat, tot aan het kruispunt met de Reibroekstraat

 G.Braeckmanplein, met uitzondering van de plaatsen voor de politie rond het Heilig Hartmonument.

Reibroekstraat,vanaf het kruispunt met de Kapellestraat tot het kruispunt aan de Hofbilkstraat ,met uitzondering van de parking voor de gemeenteschool

Hofbilkstraat van de Reibroekstraat tot aan nummer 47

 Fortuné de Kokerlaan,vanaf het kruispunt met de Kapellestraat over een lengte van ongeveer 18 meter

Vier parkeerplaatsen op de parking van de bibliotheek

Op de parking van het administratief centrum : de plaatsen voor het gemeentehuis en de plaatsen links van het gemeentehuis. De voorbestemde plaatsen voor burgemeester en schepenen verdwijnen.

De handhaving zal worden uitbesteed aan een externe firma en zal ingaan vanaf 1 januari 2014.

Om een vlotte rotatie aan parkeerplaatsen te bekomen zijn de parkeereilandjes waar 30 minuten mag geparkeerd worden behouden.

Langparkeerplaatsen zijn te vinden aan de bibliotheek , het OCMW,de gemeenteschool,de Bolwerkstraat ,het stationsplein,het Brielken en het Vurstjen.Ook aan de tramterminus aan het Brielken zijn langparkeerplaatsen voorzien.

 

 

In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 tot 18u.De schijf is verplicht op werkdagen en op zaterdag.

Het ganse project is opgesteld om het leven , werken en winkelen in Evergem zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een evaluatie voorzien na een periode van een half jaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is