Evergem houdt van borsten

Op 30 oktober 2013
De hele maand november loopt in Evergem een borstkankerpreventiecampagne.

In de drie Administratieve Centra en in de bibliotheken staan er in november infostanden. Er worden folders en affiches verdeeld bij dokters, thuisverplegers en apothekers. Met verschillende activiteiten wordt het thema onder de aandacht gebracht. Op woensdag 4 december heeft er een slotactiviteit plaats in het Cultuurcentrum. 

Heel wat vrouwen worden geconfronteerd met borstkanker. De Vlaamse Overheid investeert al enkele jaren in de vroegtijdige opsporing ervan. Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen zich om de twee jaar gratis laten onderzoeken. Iets meer dan 51% van de Vlaamse vrouwen van die leeftijdsgroep neemt hieraan deel. In Evergem maakt ongeveer 55% gebruik van het onderzoek. Dat is meer dan het Vlaams gemiddelde, maar toch nog onvoldoende. Evergem streeft ernaar dat minstens 75% zich laat onderzoeken. 

Lezing 
Op dinsdag 12 november om 20 uur kan men deelnemen aan een lezing over borstkanker(preventie) in Cultuurcentrum Evergem (Weststraat 31). Een radioloog licht er het nut toe van de vroegtijdige opsporing van borstkanker. 

Bokwa en Mammobox 
Tijdens twee activiteiten waarop heel wat vrouwen worden verwacht, zullen zij extra geïnformeerd worden over borstkankerpreventie. Op zaterdag 16 november om 10 uur kan men in Sportcentrum Hoge Wal deelnemen aan een begeleide les ‘bokwa’. Bokwa is een vorm van fitness op hedendaagse muziek, waarbij tijdens het dansen letters en cijfers gevormd worden. Op dinsdag 19 november om 20 uur kan men onder begeleiding het Mammoboxspel spelen in het Koetshuis (Kasteeldomein van Wippelgem). Het Mammoboxspel geeft vrouwen de kans om in een kleine groep over diverse  borstthema’s te praten. Zo komt men er alles te weten over borstbewustzijn, borstkankerscreening, borstkanker … Het spel is geschikt voor eender welke groep vrouwen, jong en oud. 

Slotactiviteit 
Op woensdag 4 december is er om 20 uur een slotactiviteit in Cultuurcentrum Evergem – Stroming met de tentoonstelling 'Bustehouder' en een filmavond ‘Ladies @ the movie’ met de film 'Zadelpijn en ander damesleed'.

Inschrijven 
Deelname aan deze activiteiten is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan per mail (maatschappelijke.zaken [at] evergem.be of telefonisch, tel. 09 216 05 23, tot 6 november bij de Dienst Maatschappelijke Zaken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is