Evergemse fietsbruggen in de pers.

Op 1 december 2020

PERSBERICHT

 

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir

Twee fietsbruggen moeten fietsers veilig over de R4 en de spoorlijn in Evergem brengen

Fietsers in Evergem zullen in de toekomst veilig de R4 en de spoorlijn kunnen oversteken. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir keurde de omgevingsvergunning voor de bouw van twee nieuwe fietsbruggen goed. De nieuwe fietsbruggen passen ook in de toekomstplannen van de R4 en de spoorlijn die later worden opgestart.

In het verlengde van Hoogstraat wordt een fietsersbrug opgetrokken om aan de overkant van de sporen op de Chr. Colombuslaan uit te komen. “Zo maken we het fietsverkeer in Evergem veiliger, vlotter en aangenamer”, motiveert Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir haar beslissing.

Even verderop wordt aan het ovaal van Wippelgem een tweede fietsbrug gebouwd. “Deze twee bruggen moeten enerzijds het recreatief fietsverkeerd bevorderen en vormen anderzijds een veilige verbinding voor zwakke weggebruikers tussen de Evergemse woongebieden enerzijds en het havengebied en de industrieterreinen anderzijds”, aldus minister Demir.

3000 m2 extra bos

Tijdens de werken wordt de bomenrij met 102 populieren langs de Hoogstraat gerooid. Aan het ovaal, waar de andere fietsbrug komt, zijn spontaan 4 wilgenbosjes gegroeid. Na de werken zal zich spontaan nieuwe wilgenopslag ontwikkelen in de bufferbekkens. De kap van deze bomen moest niet worden gecompenseerd, maar minister Demir koppelde alsnog een bijkomende boscompensatie van 3.000 vierkante meter aan de vergunning voor de twee fietsbruggen.

“Als we Vlaanderen groener willen maken, moeten we alle kansen grijpen om extra bos aan te planten. Ook wanneer dat wetgeving het niet verplicht. Zo zorgen we voor meer bos én creëren we een aangenamere fietsomgeving in Evergem’, aldus de minister.

Na de bouw van de fietsbruggen wordt het nieuw bos aangeplant op een perceel naast het ovaal van Wippelgem.

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is