Gps Haven Gent wijst (vrachtwagen)chauffeurs de weg

Op 6 november 2013

Op woensdag 6 november 2013 werd de ‘gps Haven Gent’ voorgesteld. Tot dan was het niet altijd mogelijk om met een gps vlot op een bestemming te geraken in het Gentse havengebied. De nieuwe ‘gps Haven Gent’ zal voortaan (vrachtwagen)chauffeurs de weg wijzen. Het Havenbedrijf Gent, de POM Oost-Vlaanderen en de gemeente Evergem sloegen hiervoor de handen ineen.

 

Alle bedrijven in het havengebied en heel wat bedrijven errond hebben naast een klassiek adres ook een havennummer. Deze nummers staan in het havengebied op borden langs de weg aangeduid. Op basis hiervan vinden vrachtwagenchauffeurs, leveranciers en bezoekers vlot de juiste weg naar een bedrijf.

 

Voortaan kan men deze havennummers in een gps opladen om zo nog vlotter en via een optimale route op de juiste bestemming te komen. Met de ‘gps Haven Gent’ wordt het verkeer in goede banen geleid: de bedrijven rond de dokken, in de logistieke parken of nabij de R4 zijn makkelijk vindbaar. De gps brengt het verkeer tot aan de voordeur van de bedrijven waardoor de goederen in het havengebied veel vlotter aan- en afgevoerd kunnen worden. Tegelijkertijd wordt zwaar verkeer uit de dorpskernen gehouden.

 

De Gentse haven ligt als multimodale haven in het logistieke hart van Europa. De haven sluit niet enkel aan op het Europese kruispunt van de binnenwateren en het spoor maar ook op het kruispunt E40/ E17 en de N49/R4 ringweg rond de haven.

 

Gratis te downloaden op www.portofghent.be/gps
De bestanden van de ‘gps Haven Gent’ kan men op www.portofghent.be/gps gratis downloaden om ze vervolgens in een gps-toestel op te laden. Ze worden aangereikt voor diverse merken (zoals Garmin, Mio en Tom Tom). Trimble en Transics nemen de gegevens op in hun professionele ingebouwde boordsystemen voor trucks. Kaartenmakers Tom Tom Maps (het voormalige Tele Atlas) en Here (vroeger Navteq) zullen deze info in de toekomst standaard integreren in hun gps-kaartsystemen.

 

Alle bedrijven met een havennummer ontvangen onder meer een display met een scheurblokje. Chauffeurs kunnen een blaadje van het scheurblokje meenemen. Daarop staat alle praktische informatie om vervolgens hun gps te actualiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is