Maximumsnelheid Christoffelweg en Drogenbroodstraat voortaan 50 km/uur

Op 16 mei 2015
EVERGEM - Hier en daar werd de afbakening van de bebouwde kom geactualiseerd, dat is het geval in Evergem Centrum en Wippelgem. Dit heeft onder meer tot gevolg dat in de Drogenbroodstraat en het grootste deel van de Christoffelweg voortaan een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt.

In 2004 werd de Wegcode aangepast, toen werd er een nieuw verkeersbord ingevoerd voor aanduiding van de bebouwde kom. Gemeentebesturen hebben tot 1 juni 2015 de tijd om deze borden te vervangen.

Afbakening bebouwde kom geactualiseerd

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de afbakening van de bebouwde kom hier en daar aan te passen. De straten buiten de bebouwde kom, waar een snelheidsregime van 50 km per uur gold, werden opgenomen in de bebouwde kom.

Op de gewestwegen Christoffelweg en Drogenbroodstraat worden de borden verplaatst, waardoor de maximumsnelheid verlaagd van 70km/uur naar 50 km/uur. De borden worden geplaatst in de week van 18 mei.

Christoffelweg: vanaf ongeveer 100 meter voor de oversteekplaats Bibliotheekstraat – Spoorwegstraat tot kruispunt Brielken. Op het grootste gedeelte van de Christoffelweg mag men dus maximum 50 km/uur rijden.
Drogenbroodstraat: uitbreiding naar kruispunt R4

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is