N-VA Evergem op bezoek bij het Federaal Parlement

Op 7 december 2015, over deze onderwerpen: Activiteiten, Afdelingsnieuws, Evenementen

 

Op 22 oktober 2015 heeft N-VA Evergem een bezoek gebracht aan het Federaal Parlement. Ondanks wat files geraakte de groep toch op tijd in Brussel om er ontvangen te worden door de heer Jan Jambon, Vicepremier en Federaal Minister van Veiligheid en Binnenlandse zaken.

Na een gezellig samenzijn volgde een geleid bezoek aan de - weliswaar lege – Senaat. De gids gaf ons uitleg over de Senaat van vroeger en nu.

Speciaal voor N-VA Evergem stelde Kamervoorzitter Siegfried Bracke zijn ‘salons’ open voor een aperitiefje en een hapje (nou, meer dan eentje …). Deze salons zijn normaal niet toegankelijk voor het publiek, ze worden enkel gebruikt voor officiële ontvangsten van ambassadeurs, enz…

Tijdens de voortreffelijke lunch kregen we het bezoek van o.a. Staatssecretarissen Elke Sleurs en Theo Francken. Peter Dedecker, Volksvertegenwoordiger voor N-VA zou ook even langs komen, maar de geboorte van zijn tweede kindje Boris (de dag ervoor) stak hier een stokje voor.

Na de lunch konden we gedurende een uurtje de Plenaire Zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers bijwonen, waar o.a. Ministers Maggie De Block, Jan Jambon en Johan Van Overtveldt door de oppositie onder vuur werden genomen.

Een zeer geslaagde uitstap die naar meer van dit vraagt … volgend jaar misschien het Vlaams Parlement?

Dank aan Benita voor de voortreffelijke organisatie.

 

Sonja De Sutter

Bestuurslid N-VA Evergem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is