Recept Limoncello

Op 27 juni 2024

Alle inwoners van Evergem kregen van ons een kookboekje waarin we onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen aan u voorstellen. We deden een oproep zelf uw repect naar ons toe te sturen. Hieronder vindt u het recept voor verse limocello, ons bezorgd door Nathalie Dhaese.

Ingrediënten (voor 4 flessen)

  • 1 liter alcohol 96%
  • 15 bio citroenen of onbehandelde
  • 600 gram suiker
  • 1,6 l water

Bereiding

  1. Schil de citroenen met een dunschiller. (zo weinig mogelijk wit )
  2. Stop de schillen met 1 liter zuivere alcohol in een goed afgesloten pot. (weck)
  3. Zet de pot 5 weken op een donkere plaats. Af en toe schudden voor de smaak.
  4. Na die 5 weken maak je de siroop: 600 gram suiker oplossen in een pannetje met 1,6 liter kokend water.  Wanneer alle suiker opgelost is, laat je de siroop afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Zeef de citroenen uit de alcohol oplossing.
  6. Giet de siroop en de alcohol bij elkaar. Wanneer je dit langzaam doet, zie je dat dit mengsel nu mooi troebel is. De citroenolie die in de alcohol wordt opgelost blijft nu niet meer opgelost door de lagere concentratie en zweeft door het H²o daarom is het alcoholpercentage zeer belangrijk.
  7. Giet je limoncello in mooie flessen (met eigen etiket) en zet het op een koele plek.
  8. Limoncello is het best als hij ijskoud is (1 à 2 uren in de vriezer)

 

Je kan de citroenen invriezen om later te gebruiken bij het maken van de siroop (je vervangt het H²O door het sap).
Je kan er ook ijsblokjes van maken.
Je kan er citroentaart mee maken.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is