Recht op onderwijs voor meisjes in het Zuiden

Op 12 oktober 2013

Onderwijskansen voor meisjes in Guaranda

Wereldwijd hebben 65 miljoen meisjes niet de kans om naar school te gaan als gevolg van armoede, geweld en discriminatie.

Ook in Guaranda, Ecuador, verlaten meisjes vroegtijdig de school omwille van zwangerschap of omdat ze dienen te helpen in het huishouden .Dit is niet enkel een schending van hun rechten , het is ook een enorme verspilling van hun talenten.

 

Evergem werkt mee aan een oplossing

In 2000 waren er wereldwijd nog 113.5 miljoen meisjes die niet naar school gingen.In 2011 was dat aantal gezakt tot 65 miljoen. Overheden in het Zuiden zien dit thema als prioriteit , ook dankzij de zogenaamde millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Met de steun aan het leesbevorderingsproject , de mobiele Bib , in Guaranda en met het project zwangerschapspreventie op de middelbare scholen, probeert men daar ook in Guaranda iets aan te doen .Evergem geeft hier steun en is als trouwe partner van Guaranda supporter van deze projecten.

  

Plan kleurt roze

Een oplossing is dus in zicht…..maar vergt nog wat doorzettingsvermogen .Ook na 2015 ( wanneer de millenniumdoelstellingen zouden moeten behaald zijn) moet er aandacht zijn voor onderwijs voor meisjes.

Van de verschillende acties in Evergem werden er foto’s gemaakt .Alle kinderen van de verschillende basisscholen staken de handen in de lucht alsook de ambtenaren in het gemeentehuis.

De leerlingen werkten een week lang rond het thema,  en hielden tal van sensibiliserende acties.

Plan België zal de foto’s van Evergem benutten om aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde

Naties blijvende aandacht te vragen voor het thema.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is