Reglement zal overlast van nachtwinkels inperken.

Op 30 november 2013

De gemeente Evergem telt al zeven nachtwinkels: vier in Evergem-centrum en telkens een in Ertvelde, Sleidinge en Kerkbrugge. Om wildgroei te vermijden en de eventuele overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken, pakt de gemeente uit met een reglement voor nachtwinkels, internetcafés en belwinkels. Dat komt er op vraag van Open VLD

‘Bestaande zaken hebben zes maanden tijd om in orde te zijn met de nieuwe regels. Nachtwinkels mogen enkel voedingswaren en huishoudartikelen verkopen en niet groter zijn dan 150 vierkante meter. Ze moeten de vermelding ‘Nachtwinkel’ dragen en mogen van maandag tot donderdag open zijn van 18 tot 24 uur.

Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen mag dat tot 2 uur. De nachtwinkels en telecommunicatiebureaus moeten in de dorpskom liggen en mogen niet binnen een straal van 200 meter van een andere gelijkaardige zaak worden gevestigd.’

Bovendien mogen in de zaak geen alcoholische dranken worden verbruikt, moet de klant tijdens het winkelen de motor van zijn voertuig uitschakelen en moet de eigenaar in een straal van 50 meter dagelijks de omgeving netjes houden.

Elke overtreding kan bestraft worden met een boete van maximum 350 euro, maar kan ook leiden tot de schorsing van de uitbatingsvergunning of zelfs sluiting van de zaak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is