Van Evergem een echt warme gemeente maken

Op 11 maart 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Persartikels
Joeri (Burgemeester in de streekkrant)

EVERGEM - Joeri De Maertelaere (N-VA) is nu drie jaar burgemeester van Evergem.

“Dit is echt een droom job. Of ik in 2018 opnieuw burgemeester wil worden? Zeker weten!”

 

Joeri De Maertelaere is burgemeester en advocaat. Hij werkte vroeger ook op enkele kabinetten in Brussel, maar dat doet hij nu niet meer. “Ik werk nu altijd in en rond Evergem en dat is echt een verademing”, zegt Joeri De Maertelaere. “Weet je dat ik nu als burgemeester eigenlijk meer tijd heb dan wanneer ik vroeger naar Brussel moest gaan werken? Ik ben iemand die ’s avonds heel graag lang doorwerkt. Soms zelfs tot na 1 uur ’s nachts. Ik heb wel de luxe dat ik elke ochtend samen met mijn gezin kan ontbijten en dat ik af en toe zelfs de kinderen naar school kan brengen. Dat was vroeger ondenkbaar.”

De job van burgemeester is Joeri op het lijf geschreven. “Je leert de mensen echt goed kennen en komt echt in elk hoekje van je gemeente”, zegt de burgemeester.

“Elke dag is anders. Ik heb de voorbije drie jaar al veel mooie momenten meegemaakt, maar ook veel moeilijke momenten. Wanneer er in je gemeente verkeersslachtoffers vallen, is dat bijzonder zwaar. Wat ik de voorbije jaren proberen te veranderen heb?

We maken van Evergem een warmere gemeente. Met mooie activiteiten zoals Levensloop of de ‘1.000 kilometer tegen kanker’ zorgen voor solidariteit, sfeer en gezelligheid in Evergem.”

Toch zijn er ook dingen die de burgemeester anders had willen zien. “In de politiek is de weg tussen ideeën en realisaties vaak heel erg lang. Ik zou het allemaal graag wat sneller zien gaan, maar je moet nu eenmaal de procedures volgen. Soms zien we ook dat enkelingen dossiers van algemeen belang kunnen blokkeren, en ook dat vind ik jammer.”

De eerste legislatuur van Joeri De Maertelaere als burgemeester is nu halfweg. “Of ik in 2018 graag opnieuw burgemeester zou worden? Zeker en vast! Zes jaar burgemeester zijn is wellicht te weinig om echt het verschil te maken. Ik zou dus zeker graag twaalf jaar burgermeester zijn. Dan ben ik twaalf jaar schepen en twaalf jaar burgemeester geweest. Dat is al een mooi politiek parcours. Ik wil mij nog enkele jaren helemaal smijten om Evergem mooier, beter, veiliger en warmer te maken.”

Bron: De Streekkrant

Foto: Jose

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is